KORONAVIRUS

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST I MEDIJE - COVID-19


Obavještavaju se svi predstavnici medija da odobrenje za izjave/snimanja u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ vezano za koronavirus trebaju zatražiti od Stožera civilne zaštite putem e-mail adrese stozercz@mup.hrZa najnovije podatke molimo pratite priopćenja Nacionalnog kriznog stožera i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva RH te priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Republike HrvatskeZagreb, 24.2.2020. u 19.00 sati

Završeno je testiranje svih šest bolesnika i informacije su dostavljene bolnicama iz kojih su upućeni uzorci. Bolesnik hospitaliziran u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" je negativan na novi koronavirus. 
Iz Klinike za infektivne bolesti, KBC-a Rijeka stižu uzorci za još pet bolesnika. Tijekom noći će biti testirani uzorci bolesnika iz Rijeke i dva bolesnika koja su poslije podne hospitalizirana u našoj Klinici.

Uprava KlinikeZagreb, 24.2.2020. u 16.00 sati

U tijeku je testiranje uzoraka iz Splita (1), Rijeke (1), Zagreba (2) i Siska (2). 
U dosadašnjim testiranjima niti jedan uzorak nije bio pozitivan na novi koronavirus. 
Informacije o rezultatima će  nakon završenog testiranja biti dostupne preko zdravstvenih ustanova iz kojih su uzorci upućeni na testiranje, a u skladu s GDPR-om.
Informacije će biti ažurirane sukladno pojavi novih uzoraka.


Uprava Klinike

Više o koronavirusu pročitajte OVDJE